Ωστόσο, η Auguste είπε ότι προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Περισσότερα για το κέντρο: Το κέντρο Wanaque λαμβάνει εκατομμύρια σε κεφάλαια φορολογουμένων

Τελευταία λύση: Για τους γονείς παιδιών με σοβαρή αναπηρία, η μακροχρόνια φροντίδα είναι συχνά η τελευταία λύση

Γονείς του θύματος αδενοϊού: Κλείστε το κέντρο Wanaque όπου πέθαναν παιδιά

Σημείωση του συντάκτη: Έχει επηρεαστεί η οικογένειά σας από το ξέσπασμα του ιού στο Wanaque Center for Nursing and Rehabilitation; Το NorthJersey.com ενδιαφέρεται να ακούσει την άποψή σας. Καλέστε το 973-569-7100 και ζητήστε τους Lindy Washburn ή Scott Fallon ή γράψτε τους στη διεύθυνση washburn@northjersey.com ή fallon@northjersey.com. Ευχαριστώ.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, 11 ιατρικά εύθραυστα παιδιά πέθαναν μετά από ένα ξέσπασμα ιού που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Νοσηλευτικής και Αποκατάστασης Wanaque.

Λάβετε την κοινή υποστήριξη που χρειάζεστε από μια αξιόπιστη πηγή. Παραγγείλετε το συμπλήρωμά μας σήμερα στη διεύθυνση https://hondrostrong-website.com/el/ .

Ακολουθεί ένα χρονοδιάγραμμα των γεγονότων σύμφωνα με τις εκθέσεις του Υπουργείου Υγείας της πολιτείας και του προσωπικού:

26 Σεπτεμβρίου

Το πρώτο παιδί στη μονάδα αναπνευστήρα του κέντρου διαγιγνώσκεται με αναπνευστική πάθηση.

2 Οκτ. – 3 Οκτ

Η Elizabeth Poulous, μια 16χρονη κάτοικος του κέντρου Wanaque, πέφτει με πυρετό και εισάγεται στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου St. Joseph στο Paterson, σύμφωνα με τη μητέρα της, Kristine Deleg.

8 Οκτ

Η Dorcase Ephraime Dolcin, 4 ετών, πεθαίνει στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο St. Joseph στο Paterson από αδενοϊό. Πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πρώτα παιδιά του Κέντρου Wanaque που πέθανε από το ξέσπασμα.

9 Οκτ

Το κέντρο ειδοποιεί το Υπουργείο Υγείας της πολιτείας, μετά τις ώρες εργασίας, για μια «συστάδα αναπνευστικών ασθενειών» στο κέντρο. Το τμήμα αρχίζει να δίνει στους υπαλλήλους του κέντρου καθοδήγηση και οδηγίες για τον έλεγχο των λοιμώξεων, δήλωσε εκπρόσωπος του τμήματος σε δήλωση στις 18 Νοεμβρίου.

10 Οκτ

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι ξεκινούν τις εργασίες επιτήρησης στις εγκαταστάσεις το πρωί και, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του τμήματος στις 18 Νοεμβρίου, ξεκινούν καθημερινές διαβουλεύσεις για τον έλεγχο των λοιμώξεων. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν έχουν πει πόσα παιδιά ήταν άρρωστα σε εκείνο το σημείο ή εάν κάποιο είχε πεθάνει.

18 Οκτ

Το κέντρο Wanaque στέλνει ένα γράμμα στην Kristine Deleg για να της πει ότι έχει ξεσπάσει αδενοϊός στην εγκατάσταση – ένας κοινός ιός που προκαλεί συμπτώματα κρυολογήματος σε υγιείς ανθρώπους, αλλά μπορεί να είναι θανατηφόρος για εκείνους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

21 Οκτ

Μια ομάδα από το Υπουργείο Υγείας διενεργεί αιφνιδιαστική επιθεώρηση στο Κέντρο Wanaque διαπιστώνοντας ότι τέσσερα από τα έξι μέλη του προσωπικού δεν πληρούσαν τα πρότυπα για την κατάλληλη «υγιεινή των χεριών». Ο Δρ Shereef Elnahal, ο επίτροπος υγείας, θα περιγράψει αργότερα τις παραβιάσεις ως "χαμηλού επιπέδου".

22 Οκτ

Η Deleg λαμβάνει την επιστολή με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου που την ενημερώνει για το ξέσπασμα του αδενοϊού. Η κόρη της, Ελισάβετ, πεθαίνει την επόμενη μέρα.

23 Οκτ

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι έξι παιδιά έχουν πεθάνει και άλλα 12 έχουν μολυνθεί από αδενοϊό και ότι το κέντρο έχει οικειοθελώς συμφωνήσει να σταματήσει την εισαγωγή νέων ασθενών.

Ένα όγδοο παιδί πεθαίνει αργά το απόγευμα από αναπνευστική ασθένεια.

Αυτός ή αυτή δεν είχε δοκιμαστεί για αδενοϊό, υποδηλώνοντας ότι υπάρχουν περισσότερα παιδιά με αναπνευστικές ασθένειες πέρα ​​από τα 23 επιβεβαιωμένα κρούσματα αδενοϊού.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι δεν θα πουν πόσα παιδιά είναι άρρωστα επειδή ο αριθμός αλλάζει συχνά.

27 Οκτ

Ένα άλλο παιδί διαγιγνώσκεται με αδενοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των παιδιών που νοσούν από το ξέσπασμα σε 25.

Ο Elnahal λέει ότι οι συνεχιζόμενες εργαστηριακές δοκιμές «θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν επιπλέον κρούσματα».

Ένα μέλος του προσωπικού της εγκατάστασης επιβεβαιώθηκε ότι είχε αρρωστήσει από αδενοϊό, αλλά έκτοτε έχει αναρρώσει.

28 Οκτ

Ένα ένατο παιδί πεθαίνει από αναπνευστική ασθένεια.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι δεν έχουν σημειωθεί νέα κρούσματα από τις 22 Οκτωβρίου και ότι ομάδα του τμήματος θα παραμείνει στο κέντρο μέχρι να κηρυχθεί το τέλος της επιδημίας.

29 Οκτ

Ένα άλλο παιδί διαγιγνώσκεται με αδενοϊό, ανεβάζοντας το σύνολο σε 26 παιδιά και έναν ενήλικα.

Η Elnahal ανακοινώνει ότι ειδικές ομάδες του Τμήματος Υγείας θα σταλούν τον Νοέμβριο σε πέντε εγκαταστάσεις που φροντίζουν ιατρικά εύθραυστα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου Wanaque για να αξιολογήσουν τις πρακτικές ελέγχου των λοιμώξεων και να κάνουν συστάσεις.

31 Οκτ

Ένα δεύτερο ξέσπασμα αδενοϊού, που πιστεύεται ότι είναι πιο ήπιου τύπου από αυτό που ευθύνεται για τους θανάτους εννέα παιδιών στο Wanaque, αναφέρεται στην Παιδιατρική Εγκατάσταση Voorhees στην κομητεία Camden. Τέσσερα παιδιά έχουν διαγνωστεί, είπε ο Δρ Shereef Elnahal, ο επίτροπος υγείας της πολιτείας.

Αργότερα το βράδυ, ένα 10ο παιδί πέθανε από το ξέσπασμα στο κέντρο Wanaque.

7 Νοεμβρίου

Η πρώτη μήνυση κατά των ιδιοκτητών του Wanaque Center κατατίθεται από τη μητέρα ενός εφήβου που αρρώστησε από το ξέσπασμα. Η Paula Costigan λέει ότι ο γιος της, William DelGrosso, προσβλήθηκε από τον ιό, επειδή τα μέλη του προσωπικού στο κέντρο ήταν «απρόσεκτα και απερίσκεπτα» στην παροχή φροντίδας στους ασθενείς και στον έλεγχο της εξάπλωσης της μόλυνσης.

9 Νοεμβρίου

Δύο ακόμη παιδιά διαγιγνώσκονται με αδενοϊό, ανεβάζοντας το σύνολο των παιδιατρικών κρουσμάτων σε 33. Εάν δεν εντοπιστούν νέα κρούσματα, το ξέσπασμα θα θεωρηθεί ότι έχει λήξει τη δεύτερη ολόκληρη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

14 Νοεμβρίου

Επικαλούμενο έναν «άμεσο και σοβαρό κίνδυνο βλάβης στους κατοίκους» και μια διαπίστωση, με βάση πρόσφατες επιθεωρήσεις, ότι οι κάτοικοι βρίσκονταν σε «άμεσο κίνδυνο», το Υπουργείο Υγείας της πολιτείας διατάσσει όλες τις εισαγωγές στο κέντρο Wanaque —ενηλίκων και παιδιατρικών— να περιορίζονται έως ότου οι διαχειριστές συμμορφωθείτε με εντολή του τμήματος. Το κέντρο πρέπει να διαχωρίσει τους ασθενείς με συμπτώματα από αυτούς που δεν έχουν και να δείξει βελτίωση στις πρακτικές ελέγχου των λοιμώξεων. Και πρέπει να διατηρήσει δύο συμβούλους, έναν "πιστοποιημένο επαγγελματία ελέγχου λοιμώξεων" και έναν ιατρό πιστοποιημένο σε μολυσματικές ασθένειες, έως το μεσημέρι της 16ης Νοεμβρίου, για να ξεκινήσει τις εργασίες της στις 19 Νοεμβρίου. Οι κυρώσεις για μη συμμόρφωση είναι αυστηρές και περιλαμβάνουν απώλεια της άδειας λειτουργίας της εγκατάστασης.

15 Νοεμβρίου

Ένα 11ο παιδί πεθαίνει από το ξέσπασμα του αδενοϊού.

17 Νοεμβρίου

Σχεδόν δύο μήνες αφότου αρρώστησε το πρώτο παιδί, το DOH ανακοινώνει ότι το κέντρο Wanaque έχει ολοκληρώσει τον διαχωρισμό των ασθενών παιδιών από εκείνα που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Το DOH λέει ότι δεν ήταν σε θέση να το κάνει αυτό μέχρι τώρα επειδή δεν υπήρχε χώρος στις εγκαταστάσεις. Αλλά με 11 παιδιά να έχουν πεθάνει και άλλα να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, το κέντρο είχε χώρο να χωρίσει τους κατοίκους.

«Διαπιστώσαμε ότι ο διαχωρισμός των ασθενών από τους ασυμπτωματικούς κατοίκους είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ελναχάλ.

23 Νοεμβρίου

Μια εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας είπε ότι τρία παιδιά που έχουν αναρρώσει από τον ιό σε τοπικά νοσοκομεία επέστρεψαν στο κέντρο Wanaque με την άδεια των γονιών τους. Ο Paul da Costa, δικηγόρος που εκπροσωπεί έξι οικογένειες, είπε ότι οι πελάτες του των οποίων τα παιδιά επέζησαν από το ξέσπασμα δεν θέλουν να επιστρέψουν στο Wanaque, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να αρρωστήσουν ξανά.

3 Δεκεμβρίου

Η Επιτροπή Υγείας της Πολιτείας της Γερουσίας πραγματοποιεί ακρόαση στο Τρέντον για το ξέσπασμα του Wanaque. Οι νομοθέτες λένε ότι θέλουν να μάθουν εάν οι ιδιοκτήτες του κέντρου Wanaque ειδοποίησαν το κράτος αρκετά γρήγορα για τον αυξανόμενο αριθμό ασθενών παιδιών. Οι γονείς των πέντε από τα θιγόμενα παιδιά εμφανίστηκαν στην ακρόαση μαζί με τον πληρεξούσιό τους, αλλά κανένας από τους ιδιοκτήτες της εγκατάστασης —ο Γιουτζίν Έρενφελντ και ο Ντέιβιντ Μπρούκσταϊν— παρέστη, ούτε ο εκπρόσωπός τους, ο πρώην εισαγγελέας των ΗΠΑ, Πολ Φίσμαν.

11 Δεκεμβρίου

Το ξέσπασμα κηρύσσεται λήξη αφού περάσουν δύο πλήρεις κύκλοι επώασης δύο εβδομάδων χωρίς νέα διάγνωση. Ωστόσο, ο εργαστηριακός έλεγχος που παραγγέλθηκε από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους του κέντρου, ανέδειξε δύο μη αναγνωρισμένα στο παρελθόν κρούσματα που αντικατοπτρίζονται σε υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων — 36 παιδιά και ένα μέλος του προσωπικού — που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας. Μια εκπρόσωπος λέει ότι, «από άφθονη προσοχή», το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να απαγορεύει όλες τις νέες εισαγωγές στην παιδιατρική μονάδα του κέντρου.

Οι συγγραφείς προσωπικού, οι Lindy Washburn, Monsy Alvarado, Steve Janoski και Hannan Adely συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

ΛΙΓΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Για τους γονείς παιδιών με σοβαρή αναπηρία, η μακροχρόνια φροντίδα είναι συχνά η τελευταία λύση

Οι γονείς ενός 4χρονου κοριτσιού που λένε ότι πέθανε σε μια επιδημία ιού που σκότωσε άλλα εννέα παιδιά με βαθιά αναπηρία σε ένα κέντρο μακροχρόνιας φροντίδας στο Wanaque, ζητούν να κλείσει η εγκατάσταση επειδή λένε ότι η κόρη τους ήταν αφρόντιστος.

Σε μια συνέντευξη στο σπίτι τους στο East Orange το βράδυ της Πέμπτης, το ζευγάρι είπε ότι η κόρη τους, Dorcase Ephraime Dolcin, ήταν ένα από τα πρώτα παιδιά που πέθανε κατά τη διάρκεια μιας εστίας αδενοϊού στο Wanaque Center for Nursing and Rehabilitation που είναι τώρα στο έκτο του. εβδομάδα.

«Είναι αμέλεια γιατί δεν αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για ό,τι συνέβη εκεί», είπε ο Ocroimy Dolcin, ο πατέρας του κοριτσιού. «Απλώς αρκούνται στο να βγάζουν χρήματα, όχι να φροντίζουν τους άρρωστους».

Η μητέρα του κοριτσιού, Modeline Auguste, πρόσθεσε: «Για να είμαι ευτυχισμένη, η εγκατάσταση πρέπει να κλείσει».

Ένας εκπρόσωπος του κέντρου Wanaque δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Το Υπουργείο Υγείας της πολιτείας αρνήθηκε να αναγνωρίσει οποιοδήποτε από τα θύματα ή να αποκαλύψει την ηλικία τους, επικαλούμενο το απόρρητο των ασθενών. Το πρώτο παιδί εμφάνισε συμπτώματα αναπνευστικής πάθησης στις 26 Σεπτεμβρίου στη μονάδα παιδιατρικού αναπνευστήρα του κέντρου. Το τμήμα ειδοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου για μια «συστάδα αναπνευστικών ασθενειών» στο κέντρο Wanaque και έχει τοποθετήσει μια ομάδα εκεί για να βεβαιωθεί ότι ακολουθούνται οι διαδικασίες ελέγχου των λοιμώξεων.

Δέκα παιδιά έχουν πεθάνει μέχρι σήμερα, το τελευταίο το βράδυ της Τετάρτης. Δεκαοκτώ άλλα παιδιά έχουν διαγνωστεί με τη νόσο, συμπεριλαμβανομένης μιας Πέμπτης.

Ο Dolcin και ο Auguste μίλησαν σε μια ευρεία συνέντευξη στο NorthJersey.com και στο USA Today Network New Jersey στο διαμέρισμά τους στο East Orange. Ένα παιδικό κρεβάτι καθόταν ελάχιστα χρησιμοποιημένο στο σαλόνι δίπλα σε έναν στύλο IV και κοντά σε ένα σετ παιχνιδιού Fisher-Price που δεν είχε ανοίξει.

Περισσότερα: Το 10ο παιδί πεθαίνει μετά από έξαρση του ιού στο κέντρο φροντίδας Wanaque

Editorial: Πότε θα θυμώσει κάποιος που πεθαίνουν άρρωστα παιδιά στο Wanaque;

Επιθεωρήσεις: Η εγκατάσταση Wanaque έχει αναφερθεί για ελλείψεις

Το ζευγάρι, μετανάστες από την Αϊτή, μιλούσε κατά καιρούς στη μητρική κρεολική γλώσσα με ένα μέλος της οικογένειας να διερμηνεύει. Η Auguste, η οποία μιλούσε επίσης στα αγγλικά, έδειχνε φωτογραφίες της Dorcase μέσα στα χρόνια. Μεταξύ αυτών που πλαισιώθηκαν ήταν μια φωτογραφία που τραβήχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 σε ένα δεύτερο πάρτι γενεθλίων για τη Dorcase στο Wanaque Center, με μέλη του προσωπικού να περιβάλλουν την αναπηρική της καρέκλα.

Η Dorcase μεταφέρθηκε στο Wanaque Center τον Ιούνιο του 2016, λίγους μήνες πριν από τα δεύτερα γενέθλιά της. Ήταν μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση για τους γονείς της, που μπορούσαν πλέον να την επισκέπτονται πιο συχνά.

Η Auguste είπε ότι πήγαινε στο κέντρο σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα. Αν ο άντρας της έλειπε με το αυτοκίνητο, θα έκανε το ταξίδι των 23 μιλίων με ταξί. «Θα μου χρέωναν πολλά χρήματα, αλλά δεν με ένοιαζε», είπε. "Αυτό είναι το μωρό μου."

Αλλά ο Auguste, βοηθός νοσοκόμας σε μια γηριατρική εγκατάσταση της κομητείας Έσεξ, είπε ότι η φροντίδα στο Wanaque ήταν κατά καιρούς παραβατική.

Η Auguste είπε ότι βρήκε κάποτε την Dorcase να φοράει δύο πάνες, κάτι που υποδηλώνει ότι το προσωπικό προσπαθούσε να κρύψει τα απόβλητα της κόρης της αντί να της αλλάξει την πάνα. Ο Auguste είπε ότι η Dorcase νοσηλεύτηκε τουλάχιστον μια άλλη φορά για αναπνευστικά προβλήματα.

Το κέντρο Wanaque έχει αναφερθεί για ελλείψεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων κακής φροντίδας ασθενών και ανθυγιεινών πρακτικών που μπορεί να οδηγήσουν στην εξάπλωση της μόλυνσης.

Παρά τις ανησυχίες της, η Auguste είπε ότι είχε λίγες άλλες επιλογές για τη Dorcase. Υπάρχουν μόνο τρεις άλλες εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας που εξυπηρετούν παιδιά στο Νιου Τζέρσεϊ.

Ωστόσο, η Auguste είπε ότι προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό. Οργάνωσε ένα πάρτι για τη Dorcase στο κέντρο τον Σεπτέμβριο για να γιορτάσει τα τέταρτα γενέθλιά της. Η Ντορκάς ήταν ντυμένη πριγκίπισσα με μια ασημί-ροζ τιάρα.

Αλλά λιγότερο από ένα μήνα αργότερα, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, η Auguste είπε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από το κέντρο που της είπε ότι η Dorcase είχε πυρετό 101 μοιρών και ότι της έδιναν Motrin και Tylenol για να προσπαθήσει να τον κατεβάσει. Αργότερα εκείνη την ημέρα, ο Ογκίστ ενημερώθηκε ότι η κατάσταση της Ντορκάς είχε επιδεινωθεί. Μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου St. Joseph στο Paterson.

Εκείνη την Κυριακή, τα ζωτικά σημεία της Ντορκάς έπεφταν κατακόρυφα. Καμία από τις θεραπείες δεν βοήθησε, είπε ο Auguste. «Ρώτησα τον γιατρό της αν υπήρχε ελπίδα», είπε ο Auguste. «Είπε, «Όχι.

Contents