Miben különböznek a nyers méz és a szokásos méz?

Sokan úgy vélik, hogy a nyers méz több egészségügyi előnyt jelent, mint a szokásos méz. A nyers méz egészségesebb, és milyen különbségek vannak?

A méz egy édes, szirupos, aranyszínű folyadék, amelyet a mézelő méhek készítettek. A mézelő méhek mézet tárolnak a méhkasban, hogy élelmet és tápanyagokat használjanak. A nyers méz közvetlenül a kaptárból származik, míg a szokásos méznek feldolgozása van, mielőtt palackozás előtt.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a nyers és a rendszeres méz közötti különbségeket, beleértve a feldolgozást, az egészségügyi előnyöket, a felhasználásokat és az esetleges kockázatokat.

nyers méz vs. szokásos méz

Az emberek mézet használnak ételekhez és gyógyszerekhez. Lehet, hogy az emberek 8000 évig gyógyszeresen használják a mézet.

Eredetileg az emberek nyers mézet használtak volna, de manapság a szupermarketek polcán a legtöbb mézet feldolgozzák, általában pasztőrizálással, amely intenzív fűtést foglal magában. Ezen feldolgozott mézfajták közül sok tartalmazhat hozzáadott cukrokat.

Mi a nyers méz?

A nyers méz egyenesen a méhsejtből származik. A méhész általában csak szűri a mézet, hogy eltávolítsa a törmelék apró darabjait, beleértve a pollent, a méhviaszot és a halott méhek részeit. Nem pasztörizálják a mézet.

A nyers méz felhősnek vagy átlátszatlannak tűnik, mert tartalmazza ezeket az extra elemeket. Még mindig biztonságos enni.

Mi a szokásos méz?

A szokásos vagy pasztőrözött méz tiszta és sima. A pasztőrözési folyamat javítja a méz megjelenését, növeli az eltarthatóságot, és elpusztítja az élesztõsejteket, amelyek befolyásolhatják a méz ízét.

Néhány ember azonban úgy véli, hogy a pasztőrizálás csökkenti a mézben az antioxidánsok és a tápanyagok számát.

Hogyan különböznek egymástól?

A nyers méz természetesen felhősebb, mint a szokásos méz, a méhsejt törmelék miatt, amely túl kicsi ahhoz, hogy kiszűrje.

A nyers méz általában nagyobb színű és textúrájú, mint a szokásos méz. A nyers méz színe megváltozhat attól függően, hogy milyen virágokat beporoznak a méhek.

Míg nem erősítették meg nagy tanulmányok, hogy a nyers méz táplálóbb, mint a szokásos méz, néhány kis tanulmány azt sugallja, hogy a nyers méz extra egészségügyi előnyöket kínálhat.

előnyök

A tanulmányok azt mutatják, hogy a RAW Honey különféle hasznos összetevőket tartalmaz.

A nyers méz olyan konkrét alkatrészeket tartalmaz, amelyek egészségügyi előnyöket kínálhatnak. A pasztőrözés és más folyamatok eltávolíthatják vagy csökkenthetik ezen elemek némelyikét, amelyek magukban foglalják a következőket: