Milyen tünetei vannak az alacsony E -vitaminnak?

A testnek az E -vitaminra van szüksége a működéséhez, és ez nélkülözhetetlen vitamin. Ez zsírban oldódik, azaz azt jelenti, hogy az étrendből származó zsír megfelelő felszívódást igényel. Az E -vitamint elsősorban a májban tárolják, mielőtt felhasználásra kerülnek a véráramba. A

hiány ritka, és jellemzően egy mögöttes állapot eredménye. Néhány koraszülött csecsemőnek is alacsony szintje van.

Az E -vitamin nyolc kémiai formában fordul elő. Vérvizsgálat segítségével az orvos megtudhatja, hogy egy formájú, alfa-tokoferol, egy embernek van. Ezen információk felhasználásával meg tudják határozni, hogy az ember általános szintű E -vitaminszintje

A normál szint általában 5,5–17 milligramm/liter (mg/L) tartományban van. A normál tartomány eltérhet a koraszülött csecsemőknél és a 17 év alatti gyermekeknél. A normál tartományok a laboratóriumok között is kissé eltérhetnek.

Ha egy felnőttnek kevesebb, mint 4 mg/L E -vitamin van a vérükben, általában kiegészítést igényelnek.

A hiány jelei és tünetei

Az E -vitamin alacsony szintje a következőkhöz vezethet:

Az izomgyengeség és a koordináció nehézségei olyan neurológiai tünetek, amelyek jelzik a központi és perifériás idegrendszerek károsodását.

A perifériás rendszer az agy és a gerincvelő feletti idegek hálózata. Ezek az idegsejtek az üzeneteket továbbadják az egész testben.

A központi idegrendszer kommunikál az agy és a gerincvelő között.

Az idegsejtek hüvelyei többnyire zsírokból állnak. Ha a test túl kevés E -vitaminnal rendelkezik, kevesebb antioxidánsot tartalmaz, amelyek védik ezeket a zsírokat, és az idegrendszer működése lebomlik.

Az E -vitaminhiány okai

genetika

Az E -vitaminhiány gyakran a családokban fut.

A családi történelem megtanulása megkönnyítheti bizonyos ritka, öröklött betegségek diagnosztizálását. Ezen betegségek közül kettő, a veleszületett abetalipoproteinemia és a családi izolált E -vitaminhiány krónikus és rendkívül alacsony E -vitaminszintet eredményez.

Orvosi állapotok

Az E -vitaminhiány olyan betegségekből is következhet be, amelyek súlyosan csökkentik a zsír felszívódását. Ennek oka az, hogy a testnek zsírra van szüksége az E -vitamin helyének felszívódásához.

Ezen betegségek némelyike a következők:

A hiány az újszülöttek és az idő előtt született csecsemőknél is gyakori, akiknek alacsonyabb születési súlya van és kevesebb zsírtartalmú.

A korai csecsemőknek különös kockázata van, mivel az éretlen emésztőrendszer zavarhatja a zsírot és az E -vitamin felszívódását.

Az E -vitamin hiányosságai ezekben a csecsemőkben hemolitikus vérszegénységhez is vezethetnek, amely elpusztítja a vörösvértesteket.

A vitaminok, ásványi anyagok és étrend-kiegészítők mélyrehatóbb forrásaihoz látogasson el a dedikált hubunkra.

mikor kell orvoshoz fordulni

Ha egy személynek nincs kórtörténetében genetikai betegség, de az E -vitaminhiány tüneteit tapasztalja, akkor forduljon orvoshoz.

A vérben az E -vitamin rendkívül alacsony szintje jelezheti az diatea ára weboldal megtekintése alapvető egészségügyi problémát. A további tesztelés elősegíti az ok és a kezelési lehetőségek meghatározását.

Milyen kezelési lehetőségek vannak?

Az E -vitamin kiegészítése gyakran hatékony.

Újszülöttek és korai csecsemők

A jelenlegi gyakorlat magában foglalja az E -vitamin -kiegészítés biztosítását a gyomorban lévő csőn keresztül. Szükség esetén intravénásan is beadható.

Míg egy adag kellően növeli az E -vitamin vérszintjét, több adagra lehet szükség.

Gyerekek és felnőttek

Az öröklött állapotok által okozott hiányosságokban szenvedő gyermekek és felnőttek nagy dózisú E -vitamin kiegészítést igényelnek. – Ha a hiányt korán észlelik, akkor ez megakadályozhatja a neurológiai tüneteket.

E -vitamin az étrendben

Nagyon valószínűtlen, hogy egy embernek alacsony E -vitaminszintje van zsír. Mások számára a kiegészítés általában nem szükséges.

Az E -vitamin sokféle élelmiszerben bőséges. A test nem tudja előállítani, ezért az étrendből vagy a kiegészítőből kell beszerezni.

Az E-vitamint tartalmazó ételek a következők:

a A személynek nem szabad túl sok kiegészítőt vennie a zsírban oldódó vitaminokból, beleértve az A, D, E és K-vitamint. A vérzés növelheti a stroke és a korai halál kockázatát.

Túl sok E -vitamin kölcsönhatásba léphet a vérhígítóval, például a warfarinnal és a kemoterápiás gyógyszerekkel.

Az embernek tájékoztatnia kell az orvosot az összes kiegészítő és vitaminról, amelyet rendszeresen vesznek. Ne haladja meg a kiegészítők ajánlott adagját, kivéve, ha az orvos utasítja.

Takeaway

Ha egy felnőttnek E -vitaminhiány van, valószínűleg a krónikus betegség vagy a genetikai állapot felelős.

Az embernek kezelést kell kérnie egy szakembertől és egy képesített dietetikustól, aki tapasztalattal rendelkezik a betegséggel kapcsolatban.

Ha a hiányosságért rendkívül alacsony a zsírtartalmú étrend, akkor az étrend zsírok hozzáadásával orvosolható.

A folyamatban lévő E -vitamin -kiegészítésre szükség lesz a betegség előrehaladásának megállításához és a szövődmények megelőzéséhez. Ha egy személyt korán diagnosztizálnak és folyamatos kezelést kapnak, akkor kilátásaik általában jóak. A

kutatás folytatódik az E -vitamin -kiegészítés, a toxicitás és a biztonságos korlátok.

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és társulásokból származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents